Direktør: Jeg vil hellere se dine rejsebilleder end dine 12-taller

Her er de vigtigste ting, du skal vide, før du starter din dag. Vi læser erhvervsnyhederne og tjekker aktiekurserne, før du står op, så du kun behøver at læse én artikel fra morgenstunden for at været helt opdateret.

Godmorgen og velkommen til.

Her får du dagens nyhedsoverblik på fem minutter. Vi skal blandt andet høre en opsigtsvækkende forudsigelse om Europas økonomi.

Men først en direktør, der hellere vil have venlige og flittige ansatte, end 12-tals-studerende, der ikke passer ind på arbejdspladsen.

1
Direktør: Jeg vil hellere se dine rejsebilleder end dine 12-taller

Politiken har bragt et debatindlæg, som er gået viralt. Det er skrevet af direktøren i konsulenthuset Novicell, Per Kirchner, som mener, at de unge skal stoppe med at bekymre sig for meget om karaktererne, når eksamensræset inden længe begynder.

Når han ansætter kigger han først på, om ansøgeren er flittig, venlig og socialt kompetent, inden han nærstuderer karaktererbladet, skriver han i indlægget.

»Jeg har set 12-tals-studerende falde fuldstændig igennem på en arbejdsplads, og jeg har set masser af unge uden høje karakterer blomstre op og få succes.«

Læs hele indlægget her.

2
Chef for BlackRock: Europa vokser hurtigere end USA

De sidste mange år har fortællingen lydt således: USA er vestens vækstlokomotiv, mens Europa snegler sig afsted langt bagefter.

Men den fortælling skal vi inden længe til at gøre op med, forudser Larry Fink, chef for verdens største investeringsbank BlackRock. På den korte bane kan Europas økonomi vokse hurtigere end USAs, mener han.

»Europa vil vokse lige så hurtigt som USA, hvis ikke hurtigere. Det er en stor overraskelse,« siger Fink.

Han mener, at mangel på de lovede reformer og investeringer fra Donald Trump, kan få den amerikanske vækst til at stå i stampe allerede i næste kvartal. Fink ser derimod Frankrigs Macron og Tysklands Merkel som ledere, der i øjeblikket skubber økonomien i den rigtige retning, skriver Bloomberg.

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag.

- eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

3
Dansk smykkekomet bryder pludseligt med direktøren

Smykkefirmaet Julie Sandlau har vokset sig til et populært brand og en sund forretning de seneste år. Men nu er der kommet i ridser i lakken.

Selskabet har pludseligt brudt med direktøren Nicole Egede Paustian, som kun fik 7 år måneder på posten. Men ingen vil fortælle, hvorfor Paustian måtte stoppe, skriver Børsen.

Formanden i Julie Sandlau, Lise Kaae, siger:

»I henhold til persondataloven kan vi desværre ikke oplyse den konkrete begrundelse for ophøret af samarbejdet.«

Heller ikke Nicole Paustian selv har ønsket at kommentere bruddet. Hun fastslår dog, at bruddet ikke har noget at gøre med »nogen form for mistanke om uregelmæssigheder.«

Julie Sandlau kom i økonomiske problemer, da de valgte at kaste cirka 20 mio. kr. ind i Jesper »Kasi« Nielsens smykkeprojekt Endless, som gik konkurs i november.

4
Discountkrigen kræver ofre

Fem store kæder kæmper om de danske discountkunder: Netto, Fakta, Rema 1000, Aldi og Lidl. Kampen er så hård, at den er begyndt at koste sine første ofre. I går meldte Aldi ud, at kæden lukker 32 af sine 220 butikker i Danmark. For godt en måned siden opgav Kiwi kampen fuldstændigt.

Lukningerne skyldes, at butikkerne ikke længere kan leve af blot af at være billige, siger Henning Bahr, direktør for Retail Institute, der analyserer detailhandel.

»Forbrugerne sondrer ikke mellem et traditionelt supermarked og en lavprisbutik. De er blevet mere krævende, og de lægger vægt på en god oplevelse i deres hverdagsindkøb. Der er sat helt nye standarder i dagligvarehandlen,« siger han.

Det er især små, ældre discountbutikker der lukker for at blive erstattet af større, nye butikker. Læs mere her.

Business anbefaler:

5
Nordsøens nye herre ser skævt til vindenergi

I Danmark skal vi til at lære Jim Ratcliffe at kende. Han er en af Storbritanniens rigeste mænd og chef for kemikoncernen Ineos, der har købt DONG Energys olie- og gasforretning.

Den 64-årige brite har specialiseret sig i at købe op, når store selskaber vil sælge usunde forretninger fra. Og så har han 78 meter lang yacht med indbygget vinkælder. Læs mere om ham her.

Det sker i dag

  • Kl.9: Danmarks Statistik kommer med tal på bruttonationalproduktets tilstand ved udgangen af de første tre måneder af 2017.
  • Der er i dag afslutningsdebat i Folketinget. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) fortæller om den indenrigs- og udenrigspolitiske situation.
  • EU-Kommissionen fremlægger i dag mulige reformforslag for Eurozonen. Dette omhandler særligt den økonomiske og monetære reform.

Det sker på markederne

De asiatiske aktieinvestorer holder sig i baggrunden onsdag, hvor månedsskiftet presser sig på, mens små fald på Wall Street og de europæiske markeder tirsdag er med til at trække de asiatiske markeder ned, skriver Ritzau Finans.

  • Nikkei 225: -0,2 pct

  • Hongkongs Hang Seng: -0,1 pct.

  • Sydkoreas Kospi: +0,0

  • Indiens BSE Sensex: +0,2 pct