Digitale job, åbne kontorlandskaber og pensionsopsparing

Læs mere
Fold sammen

Glædelig bag(h)jul. Nu ser vi frem mod nytår - og skatteoptimering. Danskerne må kigge langt efter en rente på deres opsparing, og det er svært at få afkast på en investering uden at løbe en risiko. Dertil kommer, at mange ikke længere tror på folkepensionen. Derfor har flere danskere i år valgt at sætte deres overskydende penge ind på pensionsopsparinger.

Hvad, vi også kommer til at se mere af, er, at den digitale økonomi får flere og flere danskere til at arbejde som freelancere eller på freelancelignende vilkår. HK-formand Kim Simonsen advarer om, at det kan føre til, at hundredtusinder af danskere kan komme til at stå uden socialt sikkerhedsnet ved sygdom, barsel eller pension.

De fleste lønmodtagere hader det. Nogle ganske få chefer elsker det - åbne kontorlandskaber uden faste pladser. 15 år efter at fænomenet gik sin tvivlsomme sejrsgang kaster USAs tredjestørste bank, Citibank, nu de ansatte ud i forsøget.

Business.dks IT-blogger Sten Løck har i julehandelen søgt hjælp i forskellige detailhandleres app-univers. Blandt andet IKEAs. Men var det nogen hjælp?

Business.dk bestyres i dag af Sonny Wichmann

God dag