Digital gravko, ny designboss og 20.000 tech-produkter

Foto: ROBYN BECK

Godmorgen

Ny teknologi og nye forretningsformer behøver ikke være en trussel. Tværtimod. Det mener Danfoss’ topchef Niels B. Christiansen. I divisionen Power Solutions har Danfoss givet konkurrenterne digitalt baghjul. Digitalisering er en mulighed, som skal udnyttes, ikke en trussel, mener Danfoss’ topchef Niels B. Christiansen, der er træt af at høre, hvor synd det er for den etablerede industri, at den bliver ramt af disruption.

Med en ny administrerende direktør i skikkelse af svenske Eva-Lotta Sjöstedt skal Georg Jensen både være global og vende tilbage til virksomhedens danske aner.

Omkring 20.000 nye produkter ventes lanceret i løbet af verdens største forbrugerelektronikmesse, Consumer Electronics Show (CES), i spillebyen Las Vegas. Den japanske elektronikgigant solgte 5,5 millioner styk Playstations til jul og skal skille sig ud fra mængden på alle områder for at kunne tjene penge, fastslår Sonys topchef

Der er optræk til slagsmål mellem storaktionæren og småaktionærerne i ejendomsselskabet Admiral Capital. Småaktionærerne truer med granskning og med at gøre bestyrelsen personligt ansvarlig. Blandt disse bestyrelsesmedlemmer er den tidligere DSB-direktør Søren Eriksen.

Bilka har nu tilbudt genansættelse til 17-årige Mohamad Al Jawerheri, der blev opsagt efter en overophedet debat på Facebook. Ekspert i sociale medier nedtoner de økonomiske konsekvenser af sagen og nævner andre sager, som virksomheder kan lære af.

Her er nogle af dagens begivenheder.

Med ønsket om en god dag

Morten Thorborg Jasper

Jourhavende, Business.dk