DI vil have Vestager-reformer i EU

Administrerende direktør Karsten Dydvad fra Dansk Industri håber, at Margrethe Vestager vil fortsætte regeringens reformkurs som kommissær i Bruxelles.

Margrethe Vestager (R) er ikke ene om at håbe, at hun får en tung post, når hun 1. november bliver det danske islæt i den nye EU-Kommission. Hos Dansk Industri, DI, har man store forhåbninger til den nye radikale kommissær. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Margrethe Vestager (R) er ikke ene om at håbe, at hun får en tung post, når hun 1. november bliver det danske islæt i den nye EU-Kommission. Hos Dansk Industri, DI, har man store forhåbninger til den nye radikale kommissær.

»Margrethe Vestager har som økonomi- og indenrigsminister medvirket til regeringens klare reformkurs med en ansvarlig økonomisk politik og et bredt politisk samarbejde om at skabe vækst og arbejdspladser i Danmark,« siger administrerende direktør Karsten Dybvad i en skriftlig kommentar.

»Forhåbentligt vil hun fortsætte den kurs i sit nye job som kommissær, for det er nøjagtig den samme opskrift, som EU-politikerne skal bruge til at skabe ny fremgang i Europa,« siger han.

Ifølge statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har den nye kommissionsformand, Jean-Claude Juncker, lovet, at Danmark får en kommissærpost, som matcher den nu afgående radikale partileders faglige kompetencer og tyngde. Juncker har selv stillet ekstra store porteføljer i udsigt til kvindelige kommissærer.

Hos DI håber Karsten Dybvad, at Vestager får tildelt en tung, økonomisk post:

»Det har stor betydning for væksten i virksomhederne - og dermed for arbejdspladserne og vores velfærd - at EU-landene kan blive enige om at arbejde endnu tættere sammen om at gøre Europa til en konkurrencedygtig verdensdel. Derfor håber jeg også, at Margrethe Vestager får ansvaret for et område, hvor hun fortsat kan have et klart fokus på at skabe vækst og sikre virksomhedernes konkurrenceevne,« siger han.