DI: Regeringen kører for tæt på kanten

Ifølge Dansk Industri er det en fejl, når regeringen vil lade den offentlige sektor vokse sig større med den kommende finanslov.

Karsten Dybvad, Administrerende Direktør i DI i Industriens Hus. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Skovbjerg Fogh
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med udspillet til finansloven for næste år er regeringen på vej i den forkerte retning.

Det mener DI, der er betænkelig ved, at regeringen »lader en af verdens største offentlige sektorer vokse sig større«.

»Vi står i en situation, hvor ledigheden er nede på fem procent, men alligevel lægger regeringen op til et offentligt underskud på 60 milliarder kroner. Forslaget kører alt for tæt på kanten af, hvad der kendetegner en sund økonomi,« siger administrerende direktør i DI, Karsten Dybvad, i en skriftlig kommentar til regeringens udspil.

Som ventet vil regeringen have en vækst i det offentlige forbrug på 0,8 procent næste år - det svarer til fire milliarder kroner.

Men det er at presse de offentlige udgifter til grænsen, når man fastholder et historisk højt niveau for offentlige investeringer, påpeger DI.

»Regeringen vælger den forkerte vej, når den lader en af verdens største offentlige sektorer vokse sig endnu større. I stedet for at øge de offentlige udgifter burde regeringen fokusere på, hvordan vi får mere ud af pengene i den offentlige sektor,« siger Karsten Dybvad.

Ifølge DIs administrerende direktør så misser regeringen samtidig muligheden for at skabe flere private job.

»Forslaget bidrager ikke til at forbedre vilkårene for virksomhederne ud over det, som er aftalt i Vækstpakke 2014. Hvis politikerne har en ambition om at skabe flere private job, bør de prioritere de offentlige udgifter dér, hvor de baner vejen for ny vækst. For eksempel uddannelse, forskning og infrastruktur,« siger Karsten Dybvad.