DI : Regeringen har lyttet til erhvervslivet

Regeringens finanslovsforslag udstikker en fast, klar og troværdig kurs til glæde for de danske virksomheder, lyder vurderingen fra DI.

Foto: Nils Meilvang. Finansminister Bjarne Corydon (S) præsenterer regeringens forslag til finanslov.
Læs mere
Fold sammen
De danske virksomheder føler sig hørt af regeringen med dagens forslag til finansloven for 2014.

Sådan lyder meldingen fra DI, der glæder sig over en stram kurs med ro på de offentlige udgifter.

»En slap finanslov skaber ikke job - den skaber usikkerhed. Vores virksomheder har først og fremmest brug for ro om den økonomiske politik. Derfor glæder vi os over, at regeringen har lyttet og holder fast i en klar, troværdig kurs, hvor der er ro om de offentlige udgifter,« siger administrerende direktør Karsten Dybvad, Dansk Industri i en pressemeddelelse.

Han glæder sig over, at der sættes flere midler af til uddannelse og bedre infrastruktur, men savner øgede bevillinger til forskning og udvikling i regeringens forslag.

»Forskning, uddannelse og en bedre infrastruktur gør Danmark stærkere og mere konkurrencedygtig. Den eneste troværdige måde at skabe vækst gennem finanspolitikken er derfor at prioritere de offentlige udgifter på de områder. Men finansloven leverer desværre ikke, når det handler om at bruge flere penge på forskning,« siger DI-direktøren.

Dog advarer han de politiske partier imod at skrue yderligere op for de offentlige udgifter, når de sætter sig til forhandlingsbordet.

»Vores budskab til regeringen og Folketinget er klart: I har et fælles ansvar for troværdigheden om dansk økonomi. Derfor er det afgørende, at partierne også med den endelige aftale holder de offentlige udgifter i ro,« siger Karsten Dybvad