DI: ”Det er noget af det rigtige”

Dansk Industri tager positivt imod regeringens kreditpakke til fem milliarder kroner.

Foto: Casper Christoffersen. DI's adm. direktør Hans Skov Christensen
Læs mere
Fold sammen
Interesseorganisationen Dansk Industri (DI) tager forsigtigt, men positivt imod regerings nye kreditpakke til fem milliarder kroner. Regeringen er inde på noget af det rigtige, men DI fælder først sin endelige dom, når den har fået forslaget præsenteret i sin helhed.

”De overskrifter, som vi har hørt, lyder rigtige. Det er vigtigt, at Danmark er i en vinderposition, når vi når længere igennem den internationale konjunkturtilbagegang. Derfor er det vigtigt, at de mindre- og mellemstorevirksomheder - som er ramt af, at venturemarkedet er faldet sammen - kan få kreditfaciliteter til rådighed, og det ser ud til, at det er indeholdt i det, som foreslås,” siger administrerende direktør i DI Hans Skov Christensen.

Afventer præcision
I dagens udgave af Berlingske Tidende lancerer økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen (K) sammen med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) en kreditpakke, som sender fem milliarder kroner i form af udvidede eksportkreditter og bedre kautionsmuligheder til mindre- og mellemstore virksomheder. Men om det er nok, vil han vente med at fortælle.

”Det kan vi ikke se, før vi ser pakkerne egentlig præciseret. Det kommer formentlig først på torsdag i næste uge, hvor vi er inviteret til en drøftelse med regeringen om forslagene. Det beror også på, hvordan forslagene er skruet sammen. Hvis det er kautionsordninger, så er virkningerne væsentligt større, så det er ikke muligt at vurderer, om det er tilstrækkeligt.”

Overordnet set har de så fat i det rigtige?

”Der er en ting, som det overrasker mig ikke er med. Det er den midlertidige udskydelse af indbetaling på moms og a-skat, som udløber 1. februar. Jeg havde forventet en eller anden form for udfasningsordning. Det er muligt, det er med, men ellers er det et punkt, som vi vil tage med, når vi skal drøfte det med regeringen,” siger Hans Skov Christensen.