DI: Danskerne skal gå senere på pension

Udsigten til offentlige underskud får nu Dansk Industri til at foreslå, at danskerne skal sendes senere på pension.

Udsigten til offentlige underskud får nu Dansk Industri til at foreslå, at danskerne skal sendes senere på pension. Fold sammen
Læs mere
Foto: CHRISTIAN HARTMANN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danskernes pensionsalder vil om nogle år blive sat op, men udsigten til offentlige underskud får nu erhvervsorganisationen Dansk Industri (DI) til at foreslå, at aftalen om at hæve danskernes pensionsalder bliver fremrykket. Det skriver Børsen.

Pensionsalderen skal i henhold til en politisk aftale begynde at stige i 2030, men det bør allerede ske fem år tidligere, siger erhvervsorganisationens administrerende direktør, Karsten Dybvad, til avisen:

»Det er rettidig omhu, for det er meget nemmere at tage den beslutning nu, end det er at stå over for en meget større udfordring senere, som man ved vil være meget mere smertefuld, fordi man ikke har indstillet sig på den«.

Når de store generationer går på pension, skal de efterfølgende og mindre generationer betale regningen. Og det er det, der ifølge prognoser vil resultere i offentlige underskud fra omkring 2030 og flere årtier frem.

De Radikale er positivt stemt over for forslaget, oplyser finansordfører Camilla Hersom (R) ifølge Børsen, mens Socialdemokraternes finansordfører, Jesper Petersen (S), slår fast, at regeringen ikke har planer om at forhøje pensionsalderen tidligere.

Også Dansk Folkeparti afviser ifølge avisen blankt, at der skulle være brug for en tidligere indfasning.

Pensionsalderen vil fra 2022 være 67 år, hvorefter den i 2030 begynder at stige gradvist.