DF: Vi er ved at have nået bunden

Dansk Folkeparti regner med, at den stigende ledighed flader ud til efteråret og vender til næste forår.

Læs mere
Fold sammen
Efter et år med stærkt stigende ledighed venter der bedre tider lige rundt om hjørnet.

Sådan lyder forventningen fra Dansk Folkeparti, der afviser, at der er behov for en stor hjælpepakke, selvom ledigheden nu har rundet 100.000 personer. I stedet vil regeringens støtteparti følge udviklingen nøje de kommende måneder.

- Vi forventer klart en bedring i løbet af efteråret, men hvor meget og hvor lang tid der går, inden det flader ud og stabiliserer sig, og det begynder at vende igen, det er svært at sige. Men vores forventning er, at det flader ud her i efteråret, og så vender det til foråret, siger Dansk Folkepartis arbejdsmarkedsordfører, Bent Bøgsted.

Mens Socialdemokraterne betragter Danmark som midt i en alvorlig krise, så ser Bent Bøgsted tegn på, at der er ved at komme gang i byggeriet, og at industrien begynder at få flere ordrer ind.

- Vi nærmer os der, hvor jeg mener, at vi er ved at have nået bunden. Men jeg vil jo ikke udelukke, at der stadig kan komme afskedigelser rundt omkring. Hvis der sker noget på verdensmarkedet, som vi ikke er herre over, så kan det jo få indflydelse herhjemme, siger Bent Bøgsted.

Derfor er Dansk Folkeparti klar til at lave flere "målrettede" indgreb i efteråret, hvis det skulle blive nødvendigt. Det kunne være offentlige investeringer, men det kan også komme på tale at lave en ny renoveringspulje, som den der i foråret gav danskerne mulighed for at søge hjælp til at renovere boligen, forklarer han.

- Der kan vi forhøje den pakke eller lave en ny pakke, siger Bent Bøgsted.

/ritzau/