Deutsche Bank mister plads i prestigefyldt aktieindeks

Den detroniserede tyske storbank Deutsche Bank har mistet sin plads i det toneangivende Euro Stoxx 50-indeks. Det skriver Bloomberg News.

Foto: Kai Pfaffenbach. Arkivfoto. Deutsche Bank.
Læs mere
Fold sammen

Banken har ellers været del af indekset, siden det blev startet i 1998. Indekset består af de største og mest likvide aktier i eurozonen.

»At ryge ud af Euro Stoxx 50 er i modstrid med bankens selvopfattelse som værende en af de største banker i eurozonen. Det kan blive svært at komme tilbage,« siger analytiker ved banken LBBW Uwe Streich til Bloomberg.

Deutsche Bank har været ramt af det ene problem efter det andet oven på finanskrisen og har haft underskud de sidste tre år. I 2015 alene lød underskuddet på 6,8 milliarder euro oven på tab i forretningen og massive bøder.

Finanskrisen i sig selv gav bankens investeringsafdeling et banesår, og samtidig har Deutsche Bank været involveret i en stribe sager omkring hvidvask og andre ulovligheder.

År til dato er aktierne i Deutsche Bank faldet med 38 pct. ifølge Bloomberg, og markedsværdien har ramt 20,3 mia. euro.

Deutsche Bank er midt i en omfattende omstrukturering, der skal bringe banken på ret spor. Oven på nyheden om, at banken ryger ud af Euro Stoxx 50, henleder banken netop til strategien:

»Vi forventer, at det (strategien red.) vil støtte bankens værdisætning i markedet og dermed øge markedsværdien. Dedikationen til dette og de igangværende aktiviteter for at styrke banken er uforandret af nyheden fra en indeksleverandør,« skriver Deutsche Bank i en kommentar til Bloomberg.

Euro Stoxx 50 er udarbejdet af Deutsche Börse og indeholder for nuværende selskaber som Adidas, BASF, Daimler, Unilever og Volkswagen.