Det skal være slut med fængslede svindlere

Politikere er i oprør over, at det kan lade sig gøre for fængslede kan fortsætte deres svindelnumre bag tremmer.

- Det er fuldstændig absurd. Og det siger sig selv, at det er helt og aldeles uacceptabelt. Jeg begriber ikke, at kriminalforsorgen ikke griber ind, når man bliver bekendt med sådan noget.

Sådan lyder meldingen fra Venstres retspolitiske ordfører, Kim Andersen, til Jyllands Posten. Kriminalforsorgen kunne for flere måneder siden læse i aviserne, om 28-årige Per Ulrich Andersens omfattende svindel med ejendomme, men undlod at gribe ind, selvom han sad bag tremmer. Først da de blev kontaktet af en sydsjællandsk virksomhedsejer, der havde mistet en større sum penge på aftaler med den unge storsvindler, greb kriminalforsorgen ind og konfiskerede en ulovlig mobiltelefon.

Kim Andersen så gerne, at man lempede for reglerne om telefonaflytning i de åbne fængsler. Det er et forslag, som Dansk Folkeparti bakker helt op om.

- I fængslerne må der være en fornemmelse for, om de indsatte blot taler med familien, eller de foretager sig noget mere forretningsmæssigt. I det sidste tilfælde kunne det let være relevant at give mulighed for stikprøvevis at foretage en aflytning," siger Peter Skaarup, der er Dansk Folkepartis retsordfører.

Også Socialdemokraterne er oprevet, men skyder skylden på den siddende regering justitsminister.

- Dette virker rimeligt grotesk. Jeg synes, det er helt oplagt, at vi beder justitsministeren komme med en redegørelse for hvordan, der kan strammes op overfor indsattes adgang til at fuske," siger Karen Hækkerup.