Det mener erhvervslivet om finanslovforslaget

Der er delte meninger i erhvervslivet om regeringens finanslovforslag. Organisationerne er overvejende negative.

Læs mere
Fold sammen
Dansk Erhverv kalder finansloven fornuftig
Erhvervsorganisationen mener, at de ekspansive tiltag i finansloven er nødvendige i den nuværende konjunktursituation, men samtidig efterlyser Dansk Erhverv flere langsigtede tiltag til at styrke Danmarks konkurrenceevne.

”En ekspansiv finanspolitik bør føre til varige strukturelle forbedringer. Derfor bør regeringen blandt andet prioritere en styrkelse af virksomhedernes konkurrenceevne, en øget produktivitet i den offentlige sektor og offensive investeringer i energiforbedringer,” udtaler adm. direktør Jens Klarskov.

Han mener, endvidere at en kraftig offentlig underbudgettering er et uundgåeligt resultat af den økonomiske krise og samtidig et vigtigt bidrag til at få økonomien på ret kurs igen, men taler samtidig for behovet for strukturreformer på arbejdsmarkedet.

”Vi er bekymrede over, at de forslag, som regeringens Arbejdskommission netop har fremlagt, ikke ser ud til at få politisk opbakning. At dansk økonomi for tiden er i vanskeligheder fjerner ikke behovet for at sikre tilstrækkelig arbejdskraft på længere sigt,” siger Jens Klarskov.