Det mener erhvervslivet om finanslovforslaget

Der er delte meninger i erhvervslivet om regeringens finanslovforslag. Organisationerne er overvejende negative.

HK: Regeringen ignorerer akut ungdomsproblem
6.424 unge mangler desperat en praktikplads. Risikoen for, at de helt falder ud af uddannelsessystemet er overhængende. Samtidig kan vi konstatere, at ledigheden blandt de 16-24-årige nu er oppe på 8,5 procent. Det er mere end en tredobling på et enkelt år.

”Vi risikerer ganske enkelt at tabe en hel generation af unge på gulvet. Unge, der hverken kan få lov til at gøre deres uddannelser færdig – eller finde et arbejde. Løser vi ikke de akutte problemer her og nu, vil det føre til øgede offentlige udgifter til dagpenge og kontanthjælp. Og samtidig lægger vi en bombe under fremtidens velfærdssamfund.”Så skarpt trækker HK’s forbundsformand Kim Simonsen linjerne op i kølvandet på offentliggørelsen af regeringens forslag til næste års finanslov. Et forslag, der hovedsageligt fokuserer på de voldsomme konsekvenser, som finanskrisen får for statens finanser i 2010.

”Alligevel er løsningen ikke at ignorere de unges problemer, sådan som regeringen åbenbart er indstillet på. Trods finanskrise og underskud er vi tvunget til at investere mere i uddannelse. Det er en sund investering frem for, at parkere i tusindvis af unge på passive overførselsindkomster,” siger Kim Simonsen.