Det mener erhvervslivet om finanslovforslaget

Der er delte meninger i erhvervslivet om regeringens finanslovforslag. Organisationerne er overvejende negative.

Foto: Henning Bagger. 3F's formand, Poul Erik Skov Christensen
Læs mere
Fold sammen
3F: Skattelettelser et "lån fra helvede"
3F revser regeringen for at have glemt at investere i arbejdspladser og i stedet brændt samfundsøkonomien af på skattelettelser.

Finanslovforslaget for 2010 viser, at regeringen har brændt samfundsøkonomien af på skattelettelser i stedet for investeringer i arbejdspladser. Dermed efterlader regeringen danskerne med en kæmperegning, men uden en kurs ud af krisen.

Sådan lyder bredsiden fra fagforbundet 3F efter offentliggørelsen finanslovforslaget, der viser et underskud på over 86 milliarder kroner på statens finanser.

- Skattelettelserne til danskerne er i virkeligheden et "lån fra helvede": De vil ikke bringe os ud af krisen, men endnu længere ned i dyndet, siger 3F's formand, ¨, i en pressemeddelelse.

Han mener, at regeringen gør for lidt, når der er udsigt til 150.000 ledige i 2010

- De offentlige investeringer på 10 milliarder kroner er alt for lidt og kommer for sent. Regeringens handlingslammelse igennem det seneste år har i forvejen kostet os tusindvis af arbejdspladser, udtaler Poul Erik Skov Christensen.

I 3F mener man, at Danmark bør satse massivt på udvikling af alternativ energi og energibesparelser.

- Desværre er der ikke sat en øre af til en sådan satsning på finansloven. Hver eneste dag er der forsvundet arbejdspladser, som aldrig kommer tilbage, mens regeringen har været mere optaget af burkaer og kamphunde, siger Poul Erik Skov Christensen.

/ritzau/