Det mener erhvervslivet om finanslovforslaget

Der er delte meninger i erhvervslivet om regeringens finanslovforslag. Organisationerne er overvejende negative.

Foto: Jens Nørgaard Larsen.
Læs mere
Fold sammen
FOA kalder finanslov kummerlig
Forbundet mener ikke, at regeringen har nogen vej ud af krisen. Forbundsformand Dennis Kristensen efterlyser vækstinitiativer og uddannelsespladser.

”Havde underskuddet været et udtryk for, at regeringen satte ind med vækstinitiativer, jobpakker og flere uddannelsespladser, så kunne vi fint leve med det. Men regeringen har i de gode tider brugt pengene til skattestop, skattelettelser og rødvinsreform. Og nu hvor de dårlige tider skyller ind over landet, så har vi intet at stå imod med. Vi står tilbage med et stort sort hul i statskassen - og regeringen har ingen vej ud af krisen. Der er tale om en kummerlig finanslov."

Han mener, at selvom tallene er dårlige, så er regeringen nødt til at sætte øgede vækstinitiativer i gang, der om nødvendigt skaber et større underskud. FOAs forslag er, at regeringen åbner døren for de ledige til offentlige job.

”Der var ingen grænse for regeringens hjælpsomhed, da bankerne havde brug for alle milliarderne. Nu bør det være de lediges tur til at komme i politisk fokus. Hvis der blev skabt de fornødne uddannelsespladser i omsorgsfagene - for eksempel i form af frit optag på social- og sundhedsskolerne. Og de ledige samtidig kunne oppebære voksenelevløn, så har vi en historisk chance for at rekruttere fremtidens arbejdskraft til den offentlige sektor,” siger forbundsformanden.