Det mener erhvervslivet om finanslovforslaget

Der er delte meninger i erhvervslivet om regeringens finanslovforslag. Organisationerne er overvejende negative.

Foto: Erik Refner.
Læs mere
Fold sammen
Dansk Byggeri glad for anlægsinvesteringer
Brancheorganisationen sætter overraskende nok pris på de øgede udgiftsposter til offentlige byggerier på finanslovsforslaget. Adm. direktør Lars Storr-Hansen betegner de seks mia. kroner, som regeringen i første omgang forventer at anvende til at fremrykke investeringerne i byggeri og anlæg, som fornuftige om end i den forsigtige størrelsesorden.

”Vi værdsætter viljen til at gennemføre offentlige byggerier og anlæg lidt hurtigere end planlagt til glæde for det samlede erhvervsliv,” udtaler han

Dansk Byggeri peger således fortsat på behovet for at fremrykke så mange planlagte investeringer som muligt for at imødegå fremtidige flaskehalse.

”Når krisen er ovre, vil kampen om arbejdskraften igen tilspidse, og vi kan til den tid meget vel stå i en situation, hvor regeringen ikke har kendt sin besøgelsestid og fået foretaget de kloge investeringer i bygninger og anlæg, mens sektoren havde ledig kapacitet,” siger Lars Storr-Hansen og tilføjer, at der fortsat er behov for, at forslagene til reformer af arbejdsmarkedet, som blev aflyst i sidste uge, bliver hentet frem igen, når krisen engang er en saga blot.

”Disse forslag må pilles ud af syltekrukken og gennemføres så snart konjunkturerne atter normaliseres. Ellers ender vi i en situation, hvor nødvendige reformer hverken kan gennemføres, når det går godt eller skidt. Og så går det permanent skidt.”