Det mener erhvervslivet om finanslovforslaget

Der er delte meninger i erhvervslivet om regeringens finanslovforslag. Organisationerne er overvejende negative.

Foto: Casper Christoffersen.
Læs mere
Fold sammen
Dansk Industri: Finanslov koster os 52 milliarder
Regeringens forslag til finanslov for 2010 resulterer i et underskud de samlede offentlige finanser på hele 86,3 mia. kr. mod et minus på 33,5 mia. kr. i år. Derfor er der ikke plads til yderligere vækst i de offentlige udgifter, mener DI - Organisation for erhvervslivet.

”Finanslovforslaget for 2010 er uhyggelig læsning. Her får vi tydeligt demonstreret, hvor alvorligt den internationale økonomiske og finansielle krise rammer Danmark. En yderligere gældsætning i omegnen af 90 mia. kr. på bare et år er voldsomt. Størstedelen af tilbageslaget skyldes manglende vækst på de danske eksportmarkeder. Og dette bortfald af efterspørgsel kan på ingen måde dækkes ind via større hjemlig efterspørgsel,” siger administrerende direktør Hans Skov Christensen og fortsætter:

”Vi er alle usikre på, hvor hurtigt økonomien atter kommer op i tempo. Men med den rekordlave rente og de mange initiativer Folketinget allerede har besluttet, vil det ikke være klogt at øge de offentlige udgifter mere end det, finanslovforslaget lægger op til. Og slet ikke, når vi løber ind i et rekordunderskud på statsfinanserne. For det betyder, at nye udgifter vil være for lånte penge,” påpeger DI's administrerende direktør.