Det har aldrig været dyrere at komme ind på markedet for ejerlejligheder i København

Boligmarkedet har nået et historisk punkt, viser en ny opgørelse fra Realkredit Danmark. Cheføkonom forudser prisfald i hovedstaden.

Boligpriserne kan falde med flere procent i 2023, vurderer cheføkonom. Arkivfoto: Mathias Svold Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Afdragsbyrden for ejerlejligheder i København har nået det højeste niveau nogensinde.

Det betyder, at det aldrig har været dyrere at komme ind på markedet, end det er lige nu, viser en analyse fra Realkredit Danmark.

Ifølge cheføkonom i Realkredit Danmark, Christian Hilligsøe Heinig, er det opsigtsvækkende.

»Jeg er altid påpasselig med at tale om bobler, men med det, der er sket med priserne og renterne, kan vi se, at vi har et meget dyrt marked i en historisk kontekst,« siger han til erhvervsmediet Finans.

Han og Danske Bank-koncernen vurderer, at boligpriserne på landsplan vil falde 6,7 procent fra nu og indtil udgangen af 2023.

Og det er særligt i vækstområder som København, at man forventer de største fald, siger Christian Hilligsøe Heinig til Finans.

Prisfald som følge af nye skatter

Berlingske har torsdag beskrevet, hvordan prisen på ejerlejligheder ifølge Skatteministeriet også vil blive ramt af de nye, kommende boligskatter.

Om halvandet år stifter boligejerne nemlig bekendtskab med nye boligskatter på baggrund af nye og mere realistiske ejendomsvurderinger.

De nuværende vurderinger er dømt helt skæve – ikke mindst vurderingerne af de grunde, som ejendomme med lejligheder ligger på. Og derfor vil netop ejere af ejerlejligheder opleve at miste mest værdi, når de nye skatter sætter ind.

Det afslører nyligt opdaterede beregninger fra Skatteministeriet, som Nordea Kredit har bearbejdet.

Tallene viser, at kun de dyreste huse i ganske få kommuner står til at falde i pris, mens ejerlejligheder over hele landet står til at falde i pris. Værst går det ud over ejere af lejligheder i blandt andet Gentofte, Rødovre, Hvidovre, Rudersdal og Brøndby.