Den uvillige arving, Novos skarpe skyts og Apples pæne kvartal

Katja Nowak Nielsen er anden generation i selskabet Nowaco fra Aalborg. Hun skal snart overtage ejerskabet i virksomheden. Familien Nowak er blandt de 100 rigeste familier i Danmark. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Skipper

Godmorgen

Vi begynder onsdagen med historien om, at Novo og regeringen er endt i åben strid. For anden gang på halvanden måned ruller Novo Nordisk det tunge skyts frem og kritiserer regeringens besparelser på forskning i hårde veninger. Men nu svarer ministre igen: Kritikken savner proportioner, og Novo får svært ved at finde et bedre land end Danmark.

Kritk skal man passe på med andre steder i verden. Kinas toppolitikere vil tage afstand fra legetøjsgiganten, hvis Lego sælger klodser til systemkritikeren Ai Weiwei, lyder det fra dansk ekspert, der kalder kunstnerens taktik for ren gidseltagning, mens menneskerettighedsorganisationen Amnesty International kritiserer Lego skarpt.

Og så fortsætter Berlingske Business sin serie om de danske arvinger. I dag med fortællingen om Katja Nowak Nielsen, der ikke havde specielt stor lyst til at tage over i familievirksomheden Nowaco efter sine forældre. Men af respekt for sin far gav hun det en chance. Nu sidder hun i direktionen og bestyrelsen i milliardvirksomheden, som hun også er medejer af.

Kåringen af årets vindervirksomheder i dysten Entrepreneur of the Year er i fuld gang, og tirsdag blev hovedstadens vinder fundet. I København er det et etableret og vækstorienteret IT-konsulenthus, der løber med æren - og der er der gode grunde til.

Når vi nu er ved IT-branchen, har det været et særdeles godt kvartal for teknologigiganten Apple, hvis man kigger i koncernens regnskab. Virksomheden har tirsdag aften offentliggjort tallene for fjerde kvartal - og igen overrasker Apple positivt.

Dagen byder i øvrigt på en række regnskaber fra mindre banker samt fra teleselskabet Telenor. Læs hele Business-kalenderen her.

Med ønsket om en god

Morten Thorborg Jasper

Jourhavende, Business.dk