Den sorte smitte kan sprede sig og stort dansk opkøb på vej

Foto: LUCY NICHOLSON.
Læs mere
Fold sammen

Godmorgen

To pensionskæmper er gået i ledtog med en kapitalfond, og sammen forsøger de at købe Danmarks Skibskredit fra blandt andre Mærsk og Nationalbanken for cirka fire milliarder kroner, erfarer Berlingske.

Det er som udgangspunkt godt for verdensøkonomien, at olieprisen er faldet til omkring 30 dollar pr. tønde. Men det voldsomme fald skaber imidlertid bekymringer for en sort smitte, hvor olieprisfaldet medfører en konkursbølge, presser prisniveauet i bund og bliver et forvarsel om langt mere dystre økonomiske tider.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) opprioriterer nu arbejdet med at sikre danske virksomheder bedre konkurrencevilkår i udlandet. Det sker ved at få skatteaftaler i stand med en række lande, så danske virksomheder undgår at blive dobbelt beskattet. Erhvervslivet er begejstret.

Mød desuden Robert »Bob« Iger, der med det nye Star Wars-epos har sat kronen på værket for en kreativ, teknologisk og finansiel genrejsning af underholningsgiganten Disney.

Da den kinesiske systemkritiker og kunstner Ai Weiwei fik nej af Lego til at købe en stor mængde legoklodser til et nyt projekt, sendte det den danske legetøjsgigant ud i strid modvind. Nu har Lego taget konsekvensen og ændrer således sine retningslinjer for engrossalg.

Den danske vin-app Vivino har fået nye økonomiske muskler. Kapitaltilførslen skal finansiere selskabets indtog på ti nye markeder. En af investorerne, champagnebossen Christophe Navarre, indtræder samtidig i Vivinos bestyrelse, hvilket er lidt af et scoop for den unge virksomhed.

Få overblik over dagens begivenheder på Business-kalenderen.

Med ønsket om en god dag

Morten Thorborg Jasper

Business.dk, Jourhavende