Den europæiske rente uændret 0,75 procent

ECB ændrer ikke på renten. Nu venter markedet på signaler fra centralbankchef Draghi på det kommende pressemøde.

Foto: ALEX DOMANSKI
Den Europæiske Centralbank, ECB, rokker ikke ved de 0,75 procent, som den ledende rente, refirenten, ligger på. Det var forventet af et stort flertal af de 55 økonomer, som nyhedsbureauet Bloomberg News spørger.

Renten holdes uændret, selv om ECB-chef Mario Draghi efter sidste møde afslørede, at andre i ledelsen ønskede at sænke renten, og at styrelsesrådet ligefrem havde diskuteret negative renter, påpeger seniorøkonom Frank Øland  fra Danske Bank.

Men siden da har der vist sig svage tegn på en bedring af både økonomien og de finansielle markeder, og det kan have trukket banken væk fra en rentesænkning.

"Vi forventer, at ECB kommer til at holde renten uændret på det nuværende meget lave niveau hele året - og måske også hele næste år. De meget lave renter i lang tid er en vigtig hjælpende hånd til dansk økonomi og ikke mindst det danske boligmarked. Der er imidlertid fortsat masser af modvind i euroområdet, så væksten bliver næppe prangende foreløbig," vurderer Frank Øland i en kommentar.

Nu venter markedet på pressemødet med bankens ledelse kl. 14.30, hvor formuleringerne fra centralbankchef Mario Draghi vil bliver fortolket i retning af fremtidige rentebevægelser.

De danske forbrugerpriser faldt i december med 0,3 pct. mod et forventet rundt 0. På årsbasis steg for forbrugerpriserne med 2,0 pct. mod en ventet stigning på 2,3 pct.