Debat om Helle Thornings millionærskat: Sindssygt eller suverænt

Hvis den røde blok vinder næste valg får skatteskruen en ekstra tand. Særligt de højtlønnede rammes hårdt. Kun rimeligt, eller…?

Debat: Er du enig med Thorning og Søvndals forslag, som TV2 har fået fingre i? Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Det er ikke officielt endnu, men ifølge flere medier arbejder Socialdemokratiet og SF på et fælles skatteudspil, der bl.a. vil løfte sløret for en ny skat til de højestlønnede, der skal betale ekstra 5 pct. af hver krone de tjener over 1 mio. kr. - udover den i forvejen fastsatte skat.

Udspillet kommer oven i en anden melding på skatteområdet, hvor Helle Thorning har meldt ud, at skatten vil stige under en regering ledet af hende, ganske simpelt fordi hun mener, at der skal flere penge i kassen til at betale for de mange mennesker, der de kommende år går på pension.

Hvordan ser du på udspillet fra venstrefløjen? Er det bare sund fornuft at kradse flere penge ind i statskassen, når det offentlige i de kommende år skal forsørge flere mennesker? Og er det blot fuldstændig rimeligt, at de bredeste skuldre skal bære lidt ekstra – de har jo penge nok?

Eller er du uenig med Thorning og Søvndal, fordi de fortsat ikke har forstået, at det ikke gælder om at plukke folk i den private sektor, men at det gælder om at motivere folk – både i Danmark og i udlandet – til at yde en ekstra indsats, ved at de bliver lempeligere beskattet?