De unge vil have udfordrende studiejobs

Udvikling. Studerende går efter faglig udvikling, når de skal vælge job. Løn og etik kommer i anden række. Det viser en ny analyse af studerendes jobpræferencer og virksomheders omdømme.

De unge søger arbejde dér, hvor der er gode muligheder for faglig udvikling. Steder hvor de får udfordrende arbejdsopgaver og kan give erfaring fra det virkelige arbejdsmarked, som kan udvikle dem både fagligt og socialt. Løn og personalegoder er ikke så vigtigt.

- Der er rift om den veluddannede ungdom. Vil man som virksomhed skabe et stærkt omdømme som arbejdsplads og tiltrække de bedste kandidater, skal man kunne tilbyde masser af faglige udfordringer. Det vægtes i en grad, så hverken høj løn eller populære produkter kan være med, siger Kristian Andersen, seniorkonsulent i konsulentvirksomheden Reputation Institute, der står bag en undersøgelse. Konsulentvirksomheden Reputation Institute og vikar- og rekrutteringsbureauet Moment har lavet analysen WorkRep Students. Analysen viser hvilke virksomheder studenter foretrækker, og hvad virksomheder bør gøre for at tiltrække de unge. På top 10 befinder de videnstunge og fagligt udfordrende arbejdspladser som Novo Nordisk, The boston Consulting Group og Rambøll.