De store advokathuse skovler penge ind

Danmarks helt store advokatfirmaer vækster på omsætningen og har en langt bedre indtjening end de fleste andre danske forretninger, viser branchetal. Foto: Iris. Fold sammen
Læs mere
Foto: Yuganov Konstantin

Danmarks helt store advokatfirmaer vækster på omsætningen og har en langt bedre indtjening end de fleste andre danske forretninger, viser branchetal.

Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.

Ingen af de store danske advokatfirmaer offentliggør regnskaber, men alle melder fremgang i 2016. Det understøttes af branchetal, der også viser en flot indtjeningen.

Den øget indtjening skyldes blandt andet, at advokatfirmaerne kommer i spil i sager, hvor de skaber mest værdi for kunderne.

- En af de ting, der er med til at øge indtjeningen i et advokatfirma, er kvaliteten og kompleksiteten af sagerne. Når vi er meget tilfredse med udviklingen, er det, fordi vi er der, hvor vi gerne vil være - vi får en større del af de sager, hvor der er mest kompleksitet, siger Tom Kari Krist-Jansson, som er managing partner i Plesner.

Branchen har i gennemsnit en overskudsgrad på 30 pct., men de fem største advokatfirmaer klarer sig en tand bedre, da de står for 25 pct. af omsætningen i branchen og hele 36 pct. af overskuddet.