Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
Det danske outsourcingfirma Global Industries har lanceret en ny service til danske små og mellemstore virksomheder, der vil udnytte den billige kinesiske arbejdskraft uden selv at starte produktion i Kina.
I lokaler i Suzhou tilbyder Global Industries produktion af industrielle komponenter efter kundens eget design. Arbejdskraften ansættes af Global Industries, og den danske virksomhed behøver ikke registrere et selskab i Kina for at komme i gang med at producere. Pt er 25 personer ved at blive ansat i produktionen i Suzhou til de virksomheder, der allerede er ved at starte op.
Global Industries er ejet af den danske konsulentvirksomhed Asia Base A/S og investeringsselskabet Genua, som forretningsmanden Fleming Grunnet står bag.
Hjælp til sprog og kultur
Lingtech A/S, der blandt andet udfører tekniske oversættelser, har lanceret et nyt forretningsområde, der skal hjælpe med at fjerne kulturelle og sproglige sten på vejen for danske virksomheder med aktiviteter i bl.a. Kina.
Konkret kan Lingtech via et netværk af partnere og freelancere f.eks. gå ind og hjælpe en virksomhed, der skal udstationere personale, lige fra udvælgelsen af den mest egnede medarbejder, mentor-støtte til den udstationerede og afklimatisering af hele familien, når denne vender hjem igen. Eller give rådgivning om branding på det kinesiske marked og udarbejde salgsmateriale.
Nyt konsulentfirma på banen Det nye danske konsulentfirma China Outsourcing Company har efter blot tre måneders levetid allerede hjulpet flere virksomheder til at outsource produktion til Kina.
- Vi har oplevet en overvældende respons og har allerede ansat tre medarbejdere i Kina, siger Michael Cholewa, én af tre medejere i det nystiftede selskab.
Han har en fortid i GN Store Nord og har ligesom sine to partnere arbejdet med (out)sourcing i forhold til Kina i mange år, hvorfra de tre trækker på et bredt netværk af leverandører.
Cowi i Beijing
Den danske rådgivningsvirksomhed Cowi vil fra nytår have foden under eget bord i Kina. Det sker i regi af et 100% ejet datterselskab, Cowi China Energy, som registreres i Beijing.
Dermed trækker Cowi sig ud af sit hidtidige joint venture, Yan Dan, som det har haft siden midten af 1980''ern e.Cowi vil fortsat samarbejde med kineserne fra det gamle joint venture, f.eks. fjernvarmeselskabet Beijing District Heating Group men på mere kundebaseret form.
Det nye selskab starter i det små med 4-5 ansatte, men forventes at vokse hurtigt og generere et to-cifret millionbeløb i DKK om året inden for fem år. Fokus er på fjernvarme og vedvarende energi.
Flere etableringer er i støbeskeen, bl.a. et kontor i Shanghai i forbindelse med Cowis rådgivning om byggeri af broer.
Cowi omsætter for et to-cifret millionbeløb i DKK om året i Kina.
Dansk-tegnede boliger
Det danske arkitektfirma Arkitema har med sin fusion med ligeledes danske AA Arkitekter sat turbo på sine aktiviteter i Kina.
Arkitemas første byggesag i Kina er 2.000 boliger i 10-18 etager, som i foråret vil skyde op i millionbyen Jinan syd for Beijing. Boligerne udgør anden fase i bydelen Jinan International Town. Værdien oplyses ikke.
Foruden boligerne indebærer Kina-aktiviteterne bl.a. en kontor- og repræsentationsbygning i Anhui-provinsen, der netop er færdigprojekteret.
Fusionspartneren AA Arkitekter vandt i år en konkurrence om at tegne et stort hospital i den sydkinesiske by Shenzhen. Samme tegnestue var også med i konkurrencen om et olympisk anlæg til OL i Beijing 2008, men den konkurrence er nu annulleret, fordi kineserne vil spare på udgifterne til OL.
Læs nyhedsbrevet news2biz CHINA for flere nyheder om danske og udenlandske virksomheders aktiviteter i Kina, se www.news2biz.com