De holder fri fredag, lørdag, søndag: »Alle virksomheder vil gå over til en fire dages arbejdsuge«

Her er de 5 vigtigste ting, du skal vide, før du starter din dag. Vi læser erhvervsnyhederne og tjekker aktiekurserne, før du står op, så du kun behøver at læse én artikel fra morgenstunden for at været helt opdateret

Foto: Emil Hougaard. Virksomheden IIH Nordic har indført 4 dages arbejdsuge, og tildelt medarbejderene adgang til koncentrationsfremmende musik.De er begejstrede for tiltaget. Direktør Henrik Stenmann til højre.
Læs mere
Fold sammen

Godmorgen,

I går var egentlig en rolig business-dag. Men så tog det pludselig fart, da Christian Stadil højst overraskende fyrede Hummels direktør gennem 20 år Søren Schriver. Vi giver dig seneste nyt i sagen.

Vi skal også forbi Silvan, som overraskende har fået påklistret et salgsskilt. Men først skal vi høre om en dansk virksomhed, som kun arbejder fire dage om ugen.

1
Weekend fra torsdag til søndag

Det er fredag, og de fleste af os er på arbejde. Dog ikke de ansatte i IIH Nordic.

Den københavnske it-virksomhed har indført en permanent 30 timers arbejdsuge, således at weekenden varer fra torsdag til søndag. Det skriver Finans.dk.

Direktøren Henrik Stenmann har eksperimenteret med en fire dages arbejdsuge i tre år og mener, at det gør de ansatte langt mere effektive. Han har talt med flere virksomheder, der har lignende planer, siger han.

»Der er bl.a. tale om virksomheder med mere end 1.000 ansatte og nogle gamle hæderkronede virksomheder. I alt syv virksomheder overvejer at gå videre med idéen. Jeg ved, at alle virksomheder kommer til at gå over til en fire dages arbejdsuge på et tidspunkt.«

Læs her om, da Berlingske Business besøgte virksomheden.

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag.

- eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

2
Christian Stadil uddeler overraskende fyreseddel

Tøjmærket Hummel, der er ejet af rigmanden Christian Stadil, har fyret sin direktør gennem to årtier, Søren Schriver. Fyringen kommer, fordi »bestyrelsen har konstateret uregelmæssigheder i et tyrkisk datterselskab.« Hvad det egentlig betyder, ved vi endnu ikke.

Søren Schriver var for mange lige så meget synonym med Hummel som bestyrelsesformanden selv. Han er chokeret og afviser, at han har gjort sig fortjent til en pludselig fyreseddel.

Læs om den 55-årige Søren Schriver her.

3
Silvan på tilbud

Danmarks største byggemarkedskæde skal have ny ejer. Den nuværende ejer DT Group sætter Silvan og kædens 45 gør det selv-butikker til salg for et milliardbeløb. Det er flere års nedgang i indtjeningen, der tvinger DT Group til et salg.

Det første Silvan-byggemarked blev åbnet i 1968 i Slagelse, dengang DT Group stadig var kendt som Danske Trælast. Foruden Silvan ejer DT Group også 83 Stark-byggemarkeder, som koncernen nu udelukkende skal fokusere på. I sidste måned lød det, at 10 Stark-butikkerne skal lukke ned.

4
Mærsk klar til ny makker i Nordsøen

Det er nu to dage siden, at Mærsk præsenterede årsregnskab og ny bestyrelsesformand, men der kommer fortsat reaktioner og nyheder ud af årsregnskabet.

Efter i 55 år at have været en del af samme aftale om at udvinde olie i Nordsøen står Mærsk og Shell nu til at slutte samarbejdet. Shell vil sælge ud af sine danske aktiviteter. Og i kulissen står alt fra store kapitalfonde og russiske rigmænd klar til at overtage partnerskabet med Mærsk, skriver Berlingske.

Børsen skriver også om Mærsk i en historie, der handler om, at nye rederier er på vej i shippingbranchen, hvilket kan sætte gang i en priskrig. Det kan komme til at gøre ondt på Mærsk.

5
Internationale talentspejdere mandsopdækker danske iværksættere

De største venturefonde i Europa har i stigende grad fået øjnene op for at investere i nystartede virksomheder i København. De sender talentspejdere til Danmark, der skal gafle ejerandele i de mest lovende forretninger.

Berlingske Business har talt med flere venturekapitalister, der har fået smag for danske iværksættere. Læs her, hvad der tiltrækker dem ved danske virksomheder.

Det sker i dag

Det sidste C20-regnskab inden vinterferien lander klokken 8, når transportkoncern DSV præsenterer regnskab.
Postnord - det fælles dansk/svenske statslige postselskab - kommer også med regnskab for 2016 - formentlig blodrødt.

Det sker på markederne

Jubelscener hele vejen rundt i Fjernøsten.

  • På Tokyo-børsen stiger Nikkei-indekset 2,3 procent.
  • Shanghai Composite og CSI 300-indekset stiger begge 0,4 procent.
  • De amerikanske aktiefutures ligger med stigninger på 0,1-0,2 pct. fredag morgen.