De fynske kriseknusere tror på fynsk vækstmirakel

Rækken af deprimerende grafer om den fynske økonomi er lang, men erhvervslivet i både Odense og på Sydfyn melder om fornyet tro på vækst.

Direktør Steen Brogaard Larsen fra Svendborg-virksomheden Scan-Vibro, der producerer vibratorer til fødevareindustrien. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tre klejnsmede i blå arbejdsbukser og sorte svejsehjelme sidder med nogle meters mellemrum bøjet koncentreret over stålplader af vidt forskellig størrelse, der med millimeters præcision bliver svejset sammen. Ved en stor maskine i nærheden er en faglært metalarbejder i fuld gang med at bukke en række plader af rustfrit stål i nøje udregnede former.

Andre medarbejdere har sat gang i slibemaskinerne og er i færd med at overfladebehandle en række stålplader, der endnu ikke har fået deres færdige form. De i alt 12-14 klejnsmede og maskinslibere, der er på arbejde i bygningen, arbejder i højt tempo med hver deres aktivitet, der er med til at forvandle rækken af ubehandlede stålplader til avancerede vibrationsmaskiner til fødevareindustrien.

Vi befinder os i Scan-Vibros 2.000 kvadratmeter store produktionshal i det nordøstlige Svendborg. Der er masser at lave, for ordrebogen er godt fyldt op, og Scan-Vibro venter rekord i både omsætning og resultat i år. Efter en række gode år fremstår virksomheden som et billede på, at der trods krisen for den traditionelle industri fortsat findes succesfuld fremstillingsindustri på Sydfyn.

»I 2009 fik vi nye investorer i virksomheden, og vi lagde sammen en markant vækststrategi. Siden er det kun gået frem, og i år regner vi med et voksende overskud og en omsætning på 60-70 procent over 2009-omsætningen. Der er altså en del lignende historier fra virksomheder i området, selv om statistikken fortæller om en hård periode på Sydfyn,« siger Scan-Vibros adm. direktør og medejer, Steen Brogaard Larsen.

Læs hele artiklen i Business Søndag