De ældre er friske på at blive på arbejdsmarkedet

Regeringens forslag om at give et skattefradrag på 100.000 kr. for at lokke ældre til at blive på arbejdsmarkedet frister mange. Det viser en undersøgelse fra Ældre Sagen.

Foto: Jan Jørgensen
Ældre Sagen har undersøgt, hvordan de 50- til 65-årige ser på deres jobmæssige fremtid. Og en af konklusionerne i undersøgelsen er, at 27 pct. er parat til at acceptere regeringens foreslåede tilbud om et skattefradrag på 100.000 kroner - mod at de forbliver fuld tid på arbejdsmarkedet til de er 65 år. Det skriver epn.dk.

Undersøgelsen viser også, at kodeordene for at få de ældre til at blive på arbejdsmarkedet er fleksibel arbejdstid og økonomisk kompensation. Så det må arbejdsgiverne til at indstille sig på, mener Ældre Sagen.

"Det kan være i form af længere ferier, en enkelt fridag mere om ugen eller måske bedre muligheder for orlov. Det er selvfølgelig en udfordring af få kabalen af ansatte til at gå op, og vi ved godt, at det ikke bliver let. I øjeblikket er der dog mange arbejdspladser, der ligefrem mangler folk, og det er vel altid bedre med én person fire dage om ugen end slet ingen,« siger Peter Halkjær, økonom i Ældre Sagen til epn.dk.

62 procent af de adspurgte siger desuden, at de er parate til at arbejde i større eller mindre grad efter pensionsalderen, hvis de kunne tjene op til 100.000 uden at det blev trukket i de tilskud, de modtager fra staten - f.eks. i form af boligstøtte.