Danskerne verdensmestre i brug af dankort

En international undersøgelse af brugen af betalingskort viser, at danskerne bruger de små plastikkort langt oftere end andre rundt om i verden.

Læs mere
Fold sammen
Danskerne hiver gerne det lille plastikkort frem, når der skal betales. Og det sker langt oftere end andre steder i verden. Det viser en ny opgørelse fra Lafferty Group, der er en af verdens største research- og rådgivningsvirksomheder inden for den finansielle sektor.

Ifølge opgørelsen betalte danskerne 166,3 gange med betalingskort i 2008. Til sammenligning er New Zealand nummer to med cirka 140 transaktioner. Det globale gennemsnit i undersøgelsen er på 27,8 transaktioner per kort.

I PBS mener direktør for salg Lars Fruergaard, at danskerne har vænnet sig til at bruge betalingskort.

- Vi er vant til at kunne bruge dankortet næsten uanset, hvor vi kommer hen, hvilket vi flittigt gør til både store og små betalinger. At stadig flere forretninger nu også tager imod internationale betalingskort er blot med til at forstærke denne tendens, siger Fruergaard.

I undersøgelsen har Lafferty Group sammenlignet forbrugernes gennemsnitlige brug af elektroniske betalingskort i 64 lande.

/ritzau/