Danskerne snyder Skat for 67 milliarder

Voldsom vækst i skattesnyd. Danskerne kørte 67 mia. kr. uden om skattevæsenet i 2005

Sort arbejde er ikke gået af mode. Danskerne kører flere og flere lønkroner uden om skattevæsenet.

Det skriver epn.dk.

Skat har netop opgjort det seneste tal for skattegabet, der er forskellen mellem, hvad danskerne betaler i skat, og hvad de burde betale med udgangspunkt i indkomsterne i nationalregnskabet.

Da tallet blev opgjort i 2006, lød skattegabet på 3,1 pct. af bruttonationalproduktet (BNP), svarende til skattesnyd for omkring 50 mia. kr. Nu er skattegabet steget til 3,5 pct. - en solid stigning, der øger den årlige skattesvindel med over seks mia. kr.

»Det har jeg det skidt med. Det er drønærgerligt, og jeg synes ikke, det afspejler den store indsats, som medarbejderne i Skat yder,« erkender skatteminister Kristian Jensen (V).

Ifølge epn.dk kan udviklingen vise sig at være mere alvorlig end som så. De 3,5 pct. er nemlig opgjort på baggrund af et gennemsnit over fem år fra 2001-2005. Og det er især i de seneste to år, at udviklingen er accelereret. Skat oplyser, at det faktiske tal for både 2004 og 2005 var 4,3 pct. af bruttonationalproduktet. Med udgangspunkt i BNP de to år svarer det til skattesvindel for henholdsvis 63 og 67 mia. kr.

Kilde: epn.dk