Danskerne skylder 7,6 milliarder væk

For første gang i tre år stiger antallet af dårlige betalere i Danmark. Antallet af sager per person stiger, og gælden vokser for de næsten 200.000 personer i registret.

Læs mere
Fold sammen
Det frygtede RKI register for dårlige betalere vokser sig større.

199.878 forbrugere skylder tilsammen mere end 7,6 milliarder kroner, hvilket betyder, at hver skyldner i registret har 38.297 kroner i gæld på samvittigheden. Det viser en ny opgørelse fra Experians RKI register.

- Vi må konstatere, at der er sket stigninger i vores registreringer det seneste år. Både hvad angår antal personer og antal sager per person. Vi kan se, at det særligt er aldersgruppen fra 20-40 år, der døjer med økonomien. Det er her man konsoliderer sig økonomisk i livet, man er måske under uddannelse, og det er i denne aldersgruppe, man får børn. Det betyder, at det kan være svært at få enderne til at mødes, siger kommunikationschef hos Experian, Camilla Rose, der samtidig opfordrer til, at man får professionel rådgivning, hvis man er ramt af gæld.

I aldersgruppen 21-30 er syv procent af alle danskere registreret, mens det for de 31-40-årige er 6,3 procent af befolkningsgruppen. For de 31-40-årige er gælden dog typisk højere end hos personer i tyverne, ligesom hver registreret i denne gruppe tegner sig for flere sager.

Opdelt på de fem regioner, er det særligt region Sjælland, der er hårdtest ramt og det er også sjællænderne, der gennemsnitligt tegner sig for det højeste beløb per sag.

Kigger man ud over de danske kommuner, står det værst til i Lolland kommune, der indtager pladsen som Danmarks mest gældsplagede kommune med over ni procent af befolkningen i RKI.

- mja