Danskerne sætter lid til bedre økonomi om et år

Forbrugertilliden er stadig negativ, men danskerne forventer fortsat, at den økonomiske situation er bedre om et år.

Foto: Jens Nørgaard Larsen. Tilliden til Danmarks økonomi er ikke stor lige nu, men forbrugerne forventer, at deres egen situation er forbedret om et år.
Læs mere
Fold sammen
Forbrugertilliden rykkede sig ikke det store fra december til januar: Den er i januar minus 2,7 mod minus 4,7 i december, og den forbliver dermed i negativt terræn, viser tal fra Danmarks Statistik.

Forbrugertilliden viser danskernes holdning til den nuværende og fremtidige økonomiske situation for dem selv og for Danmarks økonomi som helhed, og analytikerne havde forventet en større forbedring til minus 1,5.

Selv om om forbrugertilliden ikke rykker sig det store lige nu, så tror danskerne på bedre tider forude.

"Forbrugerne forventer stadig, at både familiens og Danmarks økonomiske situation om et år vil være bedre end i dag. Indikatoren for familiens økonomiske situation er 7,3, mens indikatoren for Danmarks økonomiske situation er 3,3. Gennemsnittet for disse indikatorer er for det seneste halve år henholdsvis 7,7 og 3,6," skriver Danmarks Statistik.

Det skal ses i lyset af, at danskerne mener, deres økonomiske situation er forværret i forhold til for et år siden, og at de fleste tror på øget arbejdsløshed i det kommende år.