Danskerne kræver vækstindgreb

Et flertal blandt befolkningen mener, at tiden er moden til et vækstindgreb.

Foto: Linda Henriksen/Scanpix
Danskerne løfter nu pegefingeren over for VK-regeringen. Godt tre ud af fire vælgere mener, at tiden er moden til et vækstindgreb i år, og det er en markant stigning på 7 procentpoint på bare én måned. Det skriver dagbladet Børsen.

Samtidig får regeringen nu lavere opbakning til sin håndtering af den finansielle og økonomiske krise. Når danskerne skal give en karakter på 13-skalaen, så lander den på 7,8, og det er et fald på et halvt point siden oktober.

Henriette Kjær, politisk ordfører for De Konservative, vurderer på linje med vælgerne, at regeringen ud over en bankpakke vil være nødt til at foretage flere indgreb i år.

Indgreb nødvendigt
"Jeg forstår godt, at folk er usikre på fremtiden og forventer, at vi på Christiansborg får sat gang i økonomien. Og jeg tror også, det bliver nødvendigt. Det ser ud til, at der skal sættes ind på alle fronter for at få skabt den aktivitet, der er nødvendig," siger Henriette Kjær.

Hun tilføjer, at fremskyndede offentlige investeringer og udvidede anlægsrammer i kommunerne er til forhandling. »Og så skal vi nok have en skattereform hurtigere i gang, end vi først havde tænkt, så skattelettelser kan give flere penge mellem hænderne på folk og sikre, at detailhandelen ikke kommer til at bløde,« siger Henriette Kjær til Børsen.