Danske virksomheder skal tiltrække flere kloger hoveder fra udlandet

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen vil gøre det nemmere for danske virksomheder at tiltrække højtuddannet udenlandsk arbejdskraft.

Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er udsigt til, at danske virksomheder i fremtiden vil få nemmere ved at rekruttere udenlandsk arbejdskraft fra lande uden for EU.

Det skriver Børsen.

På torsdag fremlægger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) og skatteminister Morten Østergaard (R) regeringens udspil for international rekruttering, hvor en række initiativer skal rydde op i junglen af regler, der gør det svært for virksomheder at hyre højtuddanede medarbejdere fra blandt andet USA og Indien.

»Vi er meget bevidste om, at vi skal kunne tiltrække de allerdygtigste fra hele verden, for at danske virksomheder kan blive ved med at skabe arbejdspladser her i landet,« siger Mette Frederiksen til avisen.

Et af regeringens tiltag går ud på, at man fremover kan få et administrativt cpr-nummer, som kan udstedes, inden turen går til Danmark, så den ansatte kan arbejde i den danske virksomhed fra dag ét her i landet.

»Vi skal sørge for, at det bliver endnu nemmere. Det skal i hvert fald ikke være det, at man ikke kan få et cpr-nummer, der holder nogen fra at komme til Danmark eller forhindrer virksomhederne i at rekruttere de bedste medarbejdere,« siger Mette Frederiksen.

Dansk Industri glæder sig over udsigten til nye regler.

»Det er et afgørende element for virksomhederne i forhold til at kunne tiltrække internationale talenter. Det er noget, Danmark er nødt til at være meget skarpe på, hvis vi skal tage kampen med andre lande om at tiltrække vidensmedarbejdere,« siger Claus Aastrup Seidelin, konsulent i arbejdsmarkedspolitik hos DI.