Danske virksomheder skal gå frem i 2010

Det skal bare overstås. Sådan har mange det med året 2009. Året skal nemlig bruges til alle de nødvendige og hårde tilpasninger af økonomien og ikke mindst til at få skåret bemandingen ned.

Læs mere
Fold sammen
Opgaven er klar. Virksomhederne skal stå så stærkt, at ledelsen igen kan vise ejerne fremgang og overskud i 2010. Det skriver dagbladet Børsen.

Det venter flere eksperter, der følger virksomhedernes forsøg på at klare sig fri af krisen.

»Mit indtryk er, at mange- virksomheder tager et ordentlig hug her i 2009 og starter på en frisk næste år,« siger partner i revisions-firmaet Ernst & Young, Kim Köhler og fortsætter:

»Mit indtryk er, at man i mange virksomheder regnskabsmæssigt gearer sig til et 2010, der skal være uden de store overraskelser. Derfor får man taget et ordentligt hug nu,« siger Kim Köhler.

Hos Håndværksrådet venter Mads Engberg, chefanalytiker, at striben af besparelser og omstruktureringer i virksomhederne bærer frugt.

»Mange virksomheder har allerede skåret. Mange steder er de nødvendige tilpasninger gennemført. Man har gjort, hvad man kunne i håb om, at det går fremad i det nye år.«