Danske sværvægtere surfer på den globale vækstbølge

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Uro i kinesisk økonomi. Stagnation i Europa. Fornyet optimisme i USA. Tiderne skifter – men kan store danske virksomheder følge med? Ny kortlægning fra Berlingske Research viser, at det faktisk lykkes de store økonomiske trækheste med snilde og nytænkning at surfe sikkert rundt på de omskiftelige globale vækstbølger. Selvom de danske virksomheder er fløjet fra den trygge europæiske rede, er de dog stadig dybt afhængige af den europæiske økonomi.

Oven på massevis af produktlanceringer fra konkurrenterne på Europas største forbrugerelektronikmesse i Berlin ruller Apple sig nu ud på hele paletten og overtager projektørlyset for en periode - dog uden de helt store overraskelser. Læs hvad Apple håber at vinde brugerne tilbage med her.

Den tidligere bestyrelse i Roskilde Bank havde en bestyrelsesansvarsforsikring hos Codan, da banken krakkede. Men nu er forsikringen forsvundet, og bestyrelsen er sagsøgt for en milliard kroner. Finansiel Stabilitet må betale, mener tidligere bestyrelsesmedlem.

Tel Aviv er i denne uge samlingspunkt for iværksættere, investorer og teknologi-interesserede  fra hele verden. Berlingske Business har mødt to danske iværksættere til en snak om, hvad de har fået ud af startup-mekkaet, og om forskellene på det danske og det israelske iværksættermiljø.

Dagen byder blandt andet på trakfiktal for august fra Københavns Lufthavne og til de fodboldinteresserede er der regnskab fra engelske Manchester United. Læs resten af Business-kalenderen her.

Godmorgen fra Jesper Woldenhof, dagens onlineansvarlige