Danske forbrugere mindre pessimistiske i januar

De danske forbrugere blev mindre pessimistiske i januar end i december, og Danmarks Statistiks forbrugertillidsindikator er nu på det højeste niveau siden juni 2008.

Foto: Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Danskerne er ikke helt så nervøse for at anskaffe større forbrugsgoder som fjernsyn og vaskemaskiner nu, viser Danmarks Statistiks forbrugertillidsindikator, der i januar samlet set steg til minus 9,1 fra minus 13,5 i december.

Indikatoren for, om det er tid til at anskaffe større forbrugsgoder, steg til minus 17,5 fra minus 35,6, mens danskerne fortsat mener at den økonomiske situation i samfundet er klart værre end for et år siden, men samtidig tror på at deres egen økonomiske situation vil være bedre et år fra nu.

Forbrugertillidsindikatoren viser også, at danskerne mener, at det er klart fornuftigt at spare op i den nuværende økonomiske situation. Den indikator steg til 75,7 fra 69,3. Indikatoren for om danskerne selv regner med at kunne spare op over det kommende år, ud over afdrag på lån, steg dog mere moderat, fra 26,7 i december til 28,2 i januar.