Danske firmaer holder vejret i Bahrain

Flere danske virksomheder har aktiviteter i det uroplagede Bahrain. Virksomhederne forbereder sig på mere uro.

Danske firmaer i Bahrain overvåger situationen, men har endnu ikke sendt nogle medarbejdere hjem. Fold sammen
Læs mere
Foto: HAMAD I MOHAMMED
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Situationen i det uroplagede Bahrain følges tæt i disse dage af en række danske virksomheder, som har kontorer i landet. Den rådgivende ingeniørvirksomhed COWI har et kontor i Bahrain med 125 ansatte af forskellige nationaliteter.

Indtil nu har urolighederne ikke forhindret nogen i at møde på arbejde, siger COWIs kommunikationsdirektør, Bo Øksnebjerg.

- Men vi overvåger dagligt situationen dernede. Det er medarbejderne selv, der har vurderet, at situationen endnu ikke er så alvorlig, men vi har lagt planer for, hvordan vi skal forholde os, hvis situationen forværres, siger Bo Øksnebjerg.

Bahrain er et vigtigt kontor for COWI i hele Mellemøsten, hvor den danske virksomhed er involveret i byggeri af lufthavne, havneanlæg og andre store bebyggelser. I selve Bahrain deltager COWI ligeledes i mange store og små byggeprojekter, siger kommunikationsdirektøren.

- Det vigtigste er medarbejdernes sikkerhed. Og så er der selvfølgelig forholdet til vores kunder. Vi skal sikre os, at projekterne enten kører videre, eller at de bliver stillet i bero på den rigtige måde, siger han.

Hos Hempel, som fremstiller maling til især skibsindustrien, lå Bahrain-kontoret øde torsdag. Den danske direktør i Bahrain valgte at sende medarbejderne hjem efter rygter om udgangsforbud.

- Vi tænkte på vores medarbejdere som det første og sørgede for, at de kunne gå hjem. Vi er i daglig kontakt med ledelsen dernede og følger situationen, siger Mark V Eggers, kommunikationsdirektør i Hempel. A.P. Møller-Mærsk har en containerterminal i Bahrains hovedstad, og her er det indtil videre "business as usual", siger pressechef Michael Christian Storgaard.

- Men vi følger selvfølgelig situationen og gennemgår vores beredskabsplaner, siger han. Demonstrationerne i Bahrain er opstået med inspiration fra Egypten, hvor de massive folkelige protester til sidste fik landets præsident til at gå af. Undervejs måtte flere danske virksomheder hive medarbejdere hjem og lukke kontorer midlertidigt i det urolige Kairo.