Danske firmaer brugere længere tid på afgifter

Danske virksomheder bruger i dag mere tid på at administrere afgifter, end de gjorde for fem år siden, viser ny måling. Det vækker stor utilfredshed blandt lederne.

Læs mere
Fold sammen

Flere danske virksomheder bruger mere og mere tid på at administrere afgifter, som staten har pålagt dem, viser en rundspørge blandt lederne i 113 danske virksomheder, som analysehuset Wilke har foretaget for Jyllands-Posten.

56,6 procent af toplederne svarer, at der over de seneste fem år er kommet flere administrative byrder i forbindelse med afgifter. 36,6 procent oplever samme niveau, mens under en procent oplever, at de har fået mindre administration.

Markedschef i Dansk Erhverv, Lotte Engbæk Larsen, fortæller til Jyllands-Posten, at hun jævnligt hører fra medlemmerne, at de skal forholde sig til mange ulogiske afgifter.

»Det vil være en klar fordel at gøre afgiftsgrundlaget mere simpelt, så både virksomhederne og Skat kan bruge deres ressourcer bedre,« siger hun til avisen.

Hos Dansk Industri ser man ligeledes antallet af afgifter og den medfølgende administration som et stort problem for de danske virksomheder. Systemet er for tungt og komplekst, lyder kritikken.

Og det er ikke kun brancheorganisationerne, virksomhederne og toplederne selv, der efterlyser en justering af afgifterne. Også professor Bent Greve, der blandt andet forsker i skatter, afgifter og velfærd ved Roskilde Universitet, mener, at det er en god ide løbende at vurdere hver enkelt afgift:

»Det er fornuftigt, at vi hele tiden ser, om afgifterne er hensigtsmæssige i forhold til den omverden, vi befinder os i,« siger han til Jyllands-Posten.