Danske boligejere sparer 800 millioner i skat i 2016

Grundskylden fastfryses i 2016, så ingen boligejere vil opleve en stigning i grundskylden i kroner og øre ved en uændret grundskyldspromille. Det er netop vedtaget som en del af Finansloven for 2016.

Foto: Kasper Palsnov. Så godt som alle landets boligejere slipper for stigende grundskyld i 2016.
Læs mere
Fold sammen

Boligejerne i Danmark kan se frem til et 2016 uden stigning i grundskylden. Kun borgere i en enkelt kommune vil opleve en stigning i grundskylden, nemlig borgerne i Guldborgsund Kommune.

Således bliver grundskylden nominelt fastfrosset i 2016, så ingen boligejere vil kommer til at betale mere i kroner og øre, end de gjorde i 2015, såfremt grundskyldspromillen holdes uændret.

Det er netop vedtaget som en del af Finansloven for 2016, der er indgået af regeringen sammen med partierne Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti. En aftale, der ifølge partierne blandt andet skal give en lettere hverdag for familier og boligejere.


Kilde: Nordea

»Regeringen, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti er enige om at fastfryse beskatningsgrundlaget for grundskylden for ejerboliger fra 2015 til 2016. Boligejere vil ved en uændret grundskyldspromille dermed betale det samme i grundskyld i 2016 i kroner og øre, som de gjorde i 2015,« står der i Finansloven for 2016.

Da Guldborgsund Kommune er den eneste af landets 98 kommuner, der hæver selve grundskyldspromillen, betyder det, at borgerne i Guldborgsund Kommune vil opleve en stigning, mens resten af landets boligejere går fri.

En lang række kommuner havde ellers planlagt at ændre på beregningsgrundlaget, altså den afgiftspligtige grundværdi, således at boligejerne kunne se frem til en stigning i grundskylden i kroner og øre, på trods af at selve grundskyldspromillen ikke steg.

Grundskylden i 2016 ville stige med op til 6,6 pct., hvilket ville have betydet, at boligejere i København, Frederiksberg og en række kommuner i Nordsjælland stod til en stigning i kroner og øre på omkring 2-3.000 kr.

Men den stigning slipper boligejerne altså nu for. Søren Pape Poulsen, formand og politisk leder for Det Konservative Folkeparti, udtaler i forbindelse med præsentationen af Finansloven, at den fastfrossede grundskyld vil spare boligejerne for omkring 800 mio. kr. i 2016.