Danske Bank: Udenlandske investorer går ud af aktien

Danske Banks overskud falder med en fjerdedel
Arkivfoto. Udenlandske investorer forlod i stor stil Danske Bank-aktien i første halvår. Det viser en opgørelse fra Nationalbanken af udenlandske investorers største nettokøb og -salg i perioden, rapporterer Bloomberg News. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

Udenlandske investorer forlod i stor stil Danske Bank-aktien i første halvår. Det viser en opgørelse fra Nationalbanken af udenlandske investorers største nettokøb og -salg i perioden, rapporterer Bloomberg News.

Statistikken afslører, at udenlandske investorer netto købte danske aktier for 4,3 mia. kr. i sidste måned, men også at Danske Bank trak gevaldigt ned i det samlede regnskab.

Udlandet solgte i årets første seks måneder Danske Bank for netto 3,5 mia. kr. Det var markant mere end toeren på listen ISS, hvor udenlandske investorer netto solgte for 1,3 mia. kr.

Blandt de mest populære danske aktier var Vestas, DSV og Genmab, som udenlandske investorer købte for netto 2,3 mia. kr, 2,2 mia. kr. og 1,9 kr.

Samlet ejede udenlandske investorer danske aktier for 1345 mia. kr. ved udgangen af første halvår, svarende til en ejerandel på hele 52 pct. af det samlede danske aktiemarked.

Udlandet har siden begyndelsen af 2014 siddet på over halvdelen af de danske aktier, oplyser Nationalbanken, der også kan fortælle, at de udenlandske investorer klarede sig lidt bedre end deres danske kollegaer.

De danske virksomheders udenlandske investorer opnåede således et afkast på 15,5 pct., mens de danske investorer fik en gevinst på 13,9 pct. på deres danske aktiebeholdninger.

»Det er især de udenlandske investorers betydelige ejerandel af Novo Nordisk, DSV og Carlsberg, som trækker op, mens en reduceret ejerandel af for eksempel Danske Bank og Ambu også bidrager positivt til forskellen,« skriver Nationalbanken.

Udenlandske investorer ejer for hele 458 mia. kr. af Novo Nordisk, som står for hele 34 pct. af deres samlede beholdning af danske aktier. De øvrige større beholdninger tæller DSV, Ørsted og Vestas, hvor de ejer for 84, 79 og 78 mia. kr.

/ritzau/FINANS