Danske Bank: Stærkt boligmarked fortsætter trods stigende renter

Boligmarkedet er i fin form med stigende priser i det meste af landet.

Cheføkonom hos Danske Bank, Las Olsen forudser fortsatte stigninger på det danske boligmarked i ny prognose. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danske Bank ser udviklingen fortsætte, hvilket vil være understøttet af den generelle økonomiske fremgang og stigende indkomster blandt husholdningerne.

Det skriver Danske Banks cheføkonom, Las Olsen, i bankens seneste økonomiske prognose.

Han venter ikke, at beskedne rentestigninger fra et meget lavt niveau vil have et omfang, der slår fremgangen på boligmarkedet ud af kurs.

»Relativt få udbudte boliger, korte liggetider og små nedslag i salgspriserne understøtter billedet af, at det er sælgers marked,« skriver han.

Det helt store spørgsmål er, hvornår renterne stiger, og hvor meget de stiger. Las Olsen konstaterer, at stigende renter ikke rammer boligmarkedet ligeligt.

»Der er en klar tendens til, at de områder, hvor priserne er kommet meget højt op, også er de områder, hvor priserne vil reagere kraftigst på rentestigninger,« skriver han.

Derfor venter Danske Bank, at højere renter vil lægge en større dæmper på ejerlejlighedsmarkedet i de store byer end på huse i provinsen.

Las Olsen vurderer fortsat, at det er for tidligt at konkludere på effekten af den strammere regulering af lånevalg for relativt forgældede husholdninger, der blev indført 1. januar.

»Overordnet set ventes effekten på boligmarkedet under ét at være begrænset, om end det kan få en vis betydning for betalingsvilligheden i de områder, hvor priserne er kommet højt op,« vurderer cheføkonomen.