Danske Bank sænker BNP-skøn markant efter brexit-afstemning

Det kommer til at gøre ondt på den økonomiske vækst herhjemme, at Storbritannien efter sidste uges folkeafstemning ser ud til at forlade EU-samarbejdet efter mere end 40 års medlemskab.

Danske Bank har opdateret deres økonomiske prognoser i lyset af brexit-afstemningen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sådan lyder vurderingen fra Danske Bank, der sænker sin prognose for væksten i det danske bruttonationalprodukt (BNP) ganske betragteligt efter sidste uges afstemning.
For 2016 venter banken nu en BNP-vækst herhjemme på 0,7 pct. mod det tidligere skøn om en vækst på 1,1 pct., mens væksten i 2017 nu ses ramme 1,0 pct. mod tidligere ventet 1,6 pct.
»Vi har opdateret vores økonomiske prognoser i lyset af brexit-afstemningen, men også i lyset af reviderede nationalregnskabstal, som dæmper den ventede vækstrate for 2016,« skriver Danske Bank i en ny prognose.
Med andre ord har Danske Bank taget toppen af den tidligere ventede acceleration af væksten igennem 2017, og den har også sænket prognosen jobvækst.»Vi ser dog fortsat økonomisk bedring og stigende beskæftigelse i Danmark,« skriver Danske Bank.

Banken venter nu en arbejdsløshed i 2016 på 113.900 faldende til 112.600 i 2017, hvilket er en revidering fra tidlige ventet 113.800 i 2016 og 109.200 i 2017.

»Dansk økonomi kan falde ind i teknisk recession i andet halvår. Vi forventer, at BNP i store træk vil udvikle sig fladt for den resterende del af 2016 og starte med at vokse i et moderat tempo næste år,« lyder vurderingen fra Danske Bank.