Danske Bank klar til at satse på europæiske aktier

En solid aktiespurt i starten af 2019 har betydet, at aktierne har indhentet en del af det tabte, og ifølge investeringsstrateg Lars Skovgaard Andersen fra Danske Bank Wealth Management er stigningerne berettigede.

ARKIV FOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jacob Gronholt-Pedersen

En solid aktiespurt i starten af 2019 har betydet, at aktierne har indhentet en del af det tabte, og ifølge investeringsstrateg Lars Skovgaard Andersen fra Danske Bank Wealth Management er stigningerne berettigede.

Det vurderer han i en analyse, som Danske Bank offentliggør en gang i kvartalet under navnet Houseview, hvori banken giver sit syn på, hvordan man som investor skal forholde sig til markedet.

»Efter vores vurdering har de hidtidige kursstigninger i 2019 været fuldt berettigede, men til gengæld ligner aktierne ikke længere et røverkøb som i slutningen af december. Pilen peger dog fortsat opad, og konkret forventer vi et afkast fra globale aktier i niveauet 5-7 pct. det kommende år,« vurderer Lars Skovgaard Andersen.

Han begrunder sin forventning om fortsat stigende aktiekurser med forventninger om fortsat vækst i den globale økonomi og pæn vækst i virksomhedernes indtjening.

»Kursfaldene i 2018 var blandt andet udløst af frygt for en forestående økonomisk recession, men det anser vi ikke for sandsynligt i 2019. Yderligere forventer vi, at en aftale mellem USA og Kina vil lægge låg på handelskrigen, og at centralbankerne vil gå varsomt til værks med at hæve renterne for ikke at kvæle væksten,« skriver Lars Skovgaard Andersen.

Da Danske Bank i øjeblikket ser størst afkastpotentiale i aktier, holder banken derfor også aktuelt flere aktier i porteføljen, end den forventer at have på lang sigt, mens det modsatte gør sig gældende for obligationer.

»Vi har svært ved at forestille os lavere renter i den kommende tid, og pengepolitiske stramninger fra centralbankerne vil gradvist presse renterne opad. Stigende renter er ensbetydende med faldende obligationskurser, og derfor forventer vi, at obligationer vil give et begrænset afkast i den kommende tid,« skriver Danske Banks investeringsstrateg.

Han anbefaler, at man ser mod europæiske aktieselskaber og selskaber fra emerging markets for de største gevinster.

»Vi ser størst afkastpotentiale i aktier fra Europa og emerging markets, mens vi har større forbehold over for amerikanske aktier. Generelt har vi meget fokus på de såkaldte kvalitetsaktier, som er en betegnelse for selskaber, der blandt andet har en stabil vækst i indtjeningen og lav gæld.«

»Disse aktier giver typisk mere stabilitet i porteføljen i urolige tider. Når det gælder sektorer, ser vi størst potentiale i aktier inden for sundhed, industri og it,« vurderer Lars Skovgaard Andersen.

/ritzau/FINANS