Danske Bank: Global økonomi sund

De røde tal på verdens børser, der kommer efter nyheder fra det skrantende amerikanske lånemarked, er ikke starten på en global økonomisk krise.

Det er heller ikke tegn på recession, men et tegn på, at verdensøkonomien er ved at finde sit naturlige leje.

Det forklarede senioranalytiker Niels-Henrik Bjørn og analytiker Peter Possing Andersen fra Danske Bank på en telekonference mandag.

- Panik på kreditmarkeder varer sjældent længe, hvis ikke det er drevet af makroøkonomiske faktorer, og det mener vi ikke, at dette er, sagde Niels-Henrik Bjørn, der også understregede, at Danske Bank ikke har ændret meget i bankens forventninger til fremtiden:

- Denne turbulente periode på det finansielle marked kan godt vare et par uger, men ser man på vores tre måneders-forudsigelser på de finansielle markeder, så har vi ikke justeret dem meget, uddybede han.

Samtidig understregede Peter Possing Andersen, at den globale økonomi overordnet set er sund, og at de nye markeder klarer sig godt. Men hvis kreditvilkårerne forværres, vil også de markeder komme under pres, og så vil lande som Tyrkiet, Sydafrika, Ungarn og Island være i risikogruppen, mens de fremadstormende asiatiske økonomier skulle være i sikkerhed, lyder analysen.

(RB-Børsen)