Danske Bank: For meget sortsyn i dansk økonomi

Særligt boligmarkedet har været kilde til bekymring i dansk økonomi med forudsigelser om fald op mod 40 procent. Men boligmarkedet står overfor en blød landing, vurderer Danske Bank i en ny prognose.

Den danske sommer har været særdeles regnfuld. Og i tråd med det triste vejr har der været en række pessimistiske forudsigelser om det danske boligmarked – blandt andet om kraftige fald i boligmarkedet.

Men der er for meget sortsyn i dansk økonomi, lyder meldingen fra Danske Bank i en ny prognose for dansk økonomi, der offentliggøres på en dag, hvor vejret støtter op om det positive budskab.

"Som det ser ud i øjeblikket, tyder meget på, at boligmarkedet kan klare sig igennem uden alvorlige skrammer," lyder det i rapporten.

Væksten opjusteres

Et vigtigt fundament for, at boligmarkedet "kun" kommer til at knage i fugerne, er ifølge banken, at dansk økonomi fortsat vil være stærk de kommende år.

Danske Bank opjusterer forventningerne til den økonomiske vækst målt i BNP fra en vækst på 1,6 procent i 2008 til 1,8 procent.

Godt nok går dansk økonomi ned i gear med vækstrater i omegnen af 1,5 til 2 procent - i 2006 voksede BNP med 3,5 procent og i år forventer banken, at BNP lander på 2,1 procent - men der bliver ifølge banken ikke tale om krisestemning i dansk økonomi.

"Det står slet ikke så tosset til i dansk økonomi. At de økonomiske nøgletal generelt peger på, at væksten er på vej ned i gear, skal heller ikke begrædes. Dansk økonomi har kørt på de helt store nagler, og kapaciteten er i vid udstrækning presset," lyder det fra banken.