Danske Bank-ansatte strides om kursfusk-sag

Splid mellem seks Danske Bank-ansatte, som er sigtet i en sag om påstået kursmanipulation, får nu bagmandspolitiet til at gå til Danske Banks ledelse.

Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Jyllands-Posten.

Bagmandspolitiet har afhørt alle de sigtede i sagen, fire menige medarbejdere og to chefer, og deres forklaringer stritter på nogle punkter i hver sin retning.

Derfor er det ifølge bagmandspolitiet nødvendigt at gå til Danske Banks ledelse for at få afklaret, hvad der har været normal procedure i banken i forhold til handel med illikvide obligationer.

- Vi regner med, at der er nyt i sagen i løbet af sommeren, siger konstitueret statsadvokat og chef for bagmandspolitiet Henrik Helmer Steen.

Sagen drejer sig om to handler med en illikvid Cibor-obligation i 2009, som er under mistanke for at være gennemført til kurser, som var manipuleret af bankens ansatte med den konsekvens, at et ukendt antal kunder betalte en overkurs på i alt 2,4 mio. kr.

Danske Bank laver sideløbende med bagmandspolitiets efterforskning en intern undersøgelse.

Banken har tidligere meddelt, at der under alle omstændigheder er tale om, at dens egne retningslinjer er overtrådt. Derfor er det ikke sikkert, at alle ansatte får lov til at vende tilbage til deres job, selv hvis det viser sig, at bagmandspolitiet ikke rejser tiltaler.

Det afhænger af, om bankens interne undersøgelse ender med at fastslå, at der er begået så alvorlige overtrædelser af de interne retningslinjer, at det er uforeneligt med at være ansat i banken.

/ritzau/FINANS