Danske Ane Uggla er Sveriges rigeste adelige kvinde

Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla tjener næsten en milliard kroner om året og er dermed Sveriges rigeste adelskvinde.

Ane Uggla er Sveriges rigeste adelskvinde (Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen

Den danske erhvervsleder og datter af Mærsk Mc-Kinney Møller, Ane Uggla, tjener næsten en milliard kroner om året. Hun er dansker, men bor til dagligt i Sverige, og dermed er hun Sveriges rigeste adelskvinde, skriver det svenske medie dinepenga.se.

Mediet har gennemgået 19.000 adelige svenskeres indkomster. I toppen ligger danske Ane Uggla med en indkomst i 2015 på i alt 946,4 millioner svenske kroner i samlet beskattet arbejdsindkomst og kapitalgevinster.

Hun er gift med svenskeren Peder Uggla, der er adelsmand og tidligere løjtnant. Derfor er hun en del af den svenske adelskreds.

Ane Uggla overtog i 2012 rederiet Mærsk, da hendes far gik bort. Hun modtog derefter en milliardarv og magten over selskabet, som har over 115.000 medarbejdere på verdensplan.

Og erhvervskvinden er ikke kun i toppen som adelig. Hun hører også under Sveriges generelt rigeste personer. Sidste år blev hun placeret på en tiendeplads på Veckans Affäres rangordning over svenske milliardærer, skriver dinepenga.se.

På listen over Sveriges ti rigeste adelige personer indtager kvinden Lottie Tham andenpladsen. Hun er arvtager af den svenske tøjgigant H&M.