Dansk vin-app vil erobre verden og rederier midt forandringens vinde

Foto: Kasper Palsnov.
Læs mere
Fold sammen

Godmorgen

Vi begynder dagen med gode nyheder fra en dansk iværsættervirksomhed. Der er gode grunde til at trække en flaske vin op for dansk vin-app. I år indtager Vivino ti nye markeder og kan nu skimte break-even tidligere end ventet. Langsigtet er målet at skabe verdens største markedsplads for vin.

En bølge af forandringer rammer de danske rederier det næste år ti. Alt kommer til at ændre sig for de danske rederier. Digitaliseringen vil skylle hen over branchen i en fart, der ikke er set tidligere. Rederierne er bekymrede, men siger, at det, der sker nu, rummer store muligheder.

Berlingske Business har været en tur i Oslo til et eksklusivt interview med Norwegians topchef Bjørn Kjos. Få flyselskaber vokser med samme hastighed som Norwegian. Selskabet vil udvide de oversøiske ruter markant og revolutionere europæisk luftfart. Men russiske drillerier og uhensigtsmæssige alliancer kan sende væksten uden om Skandinavien, lyder advarslen.

Og så til en god debat. Topchefers løn, bonusser og aktieoptioner er kommet på dagsordenen både i den offentlige debat, i bestyrelser og i aktionærkredse nationalt som globalt. Der er sågar topchefer i England, der selv siger, at deres aflønning er for stor. Berlingske Business tager her på en rundtur blandt de højst lønnede topchefer.

Her er nogle af tirsdagens store begivenheder.

Med ønsket om en god dag

Morten Thorborg Jasper

Jourhavende, Business.dk