Dansk undertøjsfirma i massivt globalt sats: Vil åbne 200 nye butikker

Her er de vigtigste ting, du skal vide, før du starter din dag. Vi læser erhvervsnyhederne og tjekker aktiekurserne, før du står op, så du kun behøver at læse én artikel fra morgenstunden for at være helt opdateret.

Den danskejet understøjsbutikskæde Change vil nu investere 200 millioner kroner i et massivt internationalt sats. I 2014 lancerede Change en undertøjskollektion, som popstjernen Britney Spears havde designet, og det blev dengang præsenteret ved et stort anlagt show. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Liliendahl

Godmorgen og velkommen til en ny uge.

Vi begynder dagen med historien om en ambitøs, dansk vækstvirksomhed, der satser stort.

1
Dansk lingerie vil erobre mere af verden

Den danskejet understøjsbutikskæde Change vil nu investere 200 millioner kroner i et massivt internationalt sats. Det skal inden for fem år kaste 140 nye butikker af sig i Tyskland og 60 nye butikker i Canada. Det skriver Dagbladet Børsen. 

De ambitiøse vækstplaner skydes i gang med et større tocifret millionlån fra Vækstfonden og målet er at fordoble omsætningen inden for fem år.

»Vi er blevet markedsledende i Danmark, Finland og Norge. De lande er fuldt udbygget, vi har bevist, at vores koncept fungerer, og så har vi etableret nye it-systemer. Nu er vi klar til at rulle det ud,« siger Claus Walther Jensen adm. direktør i Change of Scandinavia, Changes moderselskab.

Især med indtoget på det canadiske marked tager Change nu kampen op med en af de helt tunge spillere inden for undertøj, Victorias Secret.

Lingerivirsomheden er stiftede af ægteparret Claus Walther Jensen og Gitte Geil og åbnede sin første butik i Ringsted i 2001. Change of Scandinavia har i dag over 200 egne butikker i ni lande og leverer til andre butikker i yderligere fire lande.

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag.

- eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

2
Danske Bank i israelsk klemme

Danske Bank er kommet i politisk modvind i USA, fordi to israelske selskaber er blevet placeret i den gruppe af investeringer, som banken ikke vil investere i af etiske årsager. Danske Bank er nu selv kommet på den sorte liste i flere amerikanske delstater.

Udgangspunktet for den danske storbank var egentlig at undgå at investere i virksomheder, der eksempelvis producerer klyngebomber, men nu har man gennem mere end et år i stedet måttet rette op på en amerikansk opfattelse af at have boykottet den israelske stat.

Der sidder bestyrelser i de forskellige amerikanske delstater, som står for at håndtere den enkelte delstats forskellige offentlige pensionskasser. De har en række principper for, hvad de skal og kan investere i. Op mod 20 delstater har så implementeret et princip ud fra vedtaget lovgivning om, at man ikke må investere i selskaber, som opfattes som havende en boykot af Israel.

Business anbefaler

Hård kamp om at blive Østersøens Esbjerg

Dansk kosmetiksucces klar til europæisk offensiv

Siver luften ud af huspriserne?

3
Topchef i børskomet står til 330 millioner kroner i bonus

Efter fem år med en kursvækst på over 1.300 pct. står Ambus direktør til at kunne hente en aktiegevinst på 330 mio. kroner. Det er over ti gange årslønnen, men bestyrelsesformanden er ikke bekymret for kortsigtet konflikt.

Erhvervsmediet Finans.dk har gennemgået Ambu-topledelsens optionsprogram og har regnet sig frem til, at den to mand store direktion tilsammen kan opnå en gevinst på ca. 400 mio. kroner ved den nuværende kurs på Ambu-aktien på 560 kr.

Heraf vil de 330 mio. kroner tilfalde administrerende direktør Lars Marcher. Han bekræfter tallet, men ønsker ikke at kommentere optionsprogrammet.

Det holder aktieeksperten øje med i dag:

Investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet har udpeget tre ting, som han særligt vil holde øje med mandag.

  • SAS tabte stor aktiehøjde fredag efter at have offentliggjort, at de vil søge om bemyndigelse til at udvide aktiekapitalen med 20 % på en ekstraordinær generalforsamling. Aktien dykkede 9 % på udsigten til flere solgte aktier og måske byder mandagen på en stabilisering? SAS gør det rigtige og kursfaldet sker mest ses som en reaktion på at SAS er fløjet næsten ind i skyerne i 2017.
  • Fredagens amerikanske jobrapport var reelt informationsmæssig ubrugelig på grund orkaneffekterne og den vil relativ hurtig gå i glemmebogen. Tabet af 33.000 job som ligger 113.000 under de forventede +80.000 er næppe retningsgivende. Alligevel vil investorerne måske blive lidt nøgletalsårvågne de kommende uger for at blive helt sikre på at orkanerne er blæst helt forbi.
  • Uroen ulmer stadig i Spanien og frygten for at landet kan være på vej til at miste sammenholdet lurer stadig. Sandsynligheden for et uafhængigt Catalonien er fortsat lille. Stigende sandsynlighed vil kunne tage styrken ud af de europæiske aktier. For nærværende forbliver det dog mest af alt en latent risiko.

4
Mobilepay og Skat i nyt samarbejde

Skattemyndighederne vil samarbejde med Mobilepay for at få flere til at betale skat, når de køber og lejer produkter og tjenester af hinanden

Det skriver Dagbladet Børsen.

Der er tale om et strategisk samarbejde mellem de danske skattemyndigheder den populære betalingsløsning Mobilepay. Det er en del af regeringens deleøkonomiske strategi, der lanceres mandag.

»Hvis man sælger en ydelse, skal køberen kunne se, at der er indberettet Skat. Så hvis jeg anmoder om nogle penge, så kan du se, at de bliver indberettet. Det skulle gerne være en konkurrencefordel i Danmark,« siger skatteminister Karsten Lauritzen (V) til Børsen.

Mobilepay skal bidrage med viden og erfaringer til en teknisk løsning, som f.eks. gør det muligt at koble digitale tjenester og platforme direkte til skattesystemet. Det kan bl.a. gøre det muligt for en tjeneste som Airbnb at indberette brugernes lejeindtægter automatisk.

Det sker på markederne:

De asiatiske aktier stiger mandag morgen, hvor de kinesiske investorer følger op på den globale udvikling efter den ugelange pause med solide plusser trods en skuffende aflæsning af aktiviteten i landets servicesektorer.

Nikkei 225 Lukket
Topix Lukket
Hongkongs Hang Seng -0,3
China Shanghai Composite +1,2
China CSI 300 +1,9
Taiwan Taiex Lukket
Sydkoreas Kospi Lukket
Indiens BSE Sensex +0,3
Singapores STI -0,1
Sydney ASX 200 +0,6

Det sker i dag:

kl. 09:00 Danmarks Statistik med tal på nyregistrede biler i spetmber

kl. 11:00 Lancering af regeringens Strategi for vækst gennem deleøkonomi

kl. 10.00: EU’s fiskeriministre skal blandt andet vedtage torskekvoter for Østersøen i 2018.